Itsehoito

Itsehoito

Itsehoito

Itsehoito on tärkeä osa niin terveyden kuin sairaudenkin hoitoa. Itsehoitoon voi kuulua itselääkintää, mutta se käsittää myös lääkkeettömän hoidon ja terveellisten elämäntapojen noudattamisen.

Itsehoitoon liittyy yleensä myös riskejä. Itsehoitolääkkeillä on haittavaikutuksia siinä kuin reseptilääkkeilläkin ja lääkkeiden yhteisvaikutukset on otettava huomioon myös itsehoidossa. Onnistunut itsehoito ja itselääkintä vaatii yleensä asianmukaista neuvontaa. Apteekista saat tutkittua, ajantasaista ja luotettavaa tietoa itsehoidossa käytettävistä lääkkeistä.

Monista lääkevalmisteista ja esimerkiksi vitamiineista löytyy useita eri pakkauskokoja, vaikka tuotteen nimen perässä yleensä lukeekin vain pienin saatavilla oleva pakkauskoko. Pakkauskoon pääsee valitsemaan tuotesivulla.


Allergia

Antihistamiinitabletit, nenäsumutteet ja silmätipat lievittävät allergiaoireita.

Aurinkotuotteet

Suojaa ihosi auringon UV-säteilyltä - täältä löydät laadukkaiden apteekkikosmetiikkasarjojen aurinkosuojatuotteet.

Lemmikit

Pidä huolta eläinystävästäsi! Valikoimastamme löydät tuotteet lemmikkien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, lääkkeistä erikoisruokiin.

 

Sidetarvikkeet ja ensiapu

Haavojen huolellinen puhdistus ja sopivan sidoksen valinta varmistaa niiden nopeamman ja täydellisemmän paranemisen. Meiltä löydät laastarien, teippien ja sidosten lisäksi myös käsineet, suojukset ja ensiaputarvikkeet.

 

Hiukset ja päänahka

Iho- ja hiustyypin mukaan valittu shampoo, hoitoaine ja/tai hoitoneste pitävät hiuspohjan ja hiukset hyvinvoivina. Valikoimassamme on tuotteita, joilla voi hoitaa päänahan ongelmia - esimerkiksi hilseilyä ja kutinaa. Täältä löytyvät myös tuotteet päätäiden ennaltaehkäisyyn ja häätöön.

 

Hygieniatuotteet

Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimiseen löydät näiltä tuotesivuilta hellävaraisia, ihoystävällisiä tuotteita niin ihon kuin intiimialueidenkin pesuun. Myös tehokkaat antiperspirantit sekä Tena-tuotteet kuuluvat valikoimaamme.

Hyönteiskarkoitteet

Hyönteiskarkoitteet ovat iholle laitettavia aineita, jotka karkottavat hyttysiä ja muita hyönteisiä sekä punkkeja niin, että ne eivät pistä tai pure lainkaan tai ainakin niiden määrä vähenee huomattavasti. Verkkoapteekistamme saat tehokkaat karkoitteet, myös tuoksuttomana!

Ihonhoito

Iho on suurin elimemme, jonka tehtäviin kuuluvat niin tunnon- kuin lämmönsäätely ja se suojaa meitä taudinaiheuttajilta. Siksi ihon hyvinvointi on terveyden kannalta merkittävä asia.

 

Intiimi

Tästä tuoteryhmästä löytyvät turvalliset, tehokkaat ja hellävaraiset intiimituotteet niin naisille kuin miehillekin.

Irti tupakasta

Tupakoinnin lopettaminen on yksi vaikeimmista teoista. Kun päätät päästä irti tupakasta, me autamme sinua.

 

Jalat, kädet ja nivelet

Valikoimastamme löydät laadukkaat tuotteet käsien- ja jalkojenhoitoon sekä nivelvaivoihin.

 

Kipu ja flunssa

Tilapäisestä kivusta, kuumeesta tai flunssan oireista kärsivälle löytyy laaja valikoima ilman reseptiä myytäviä lääkkeitä. Niiden käyttötarkoitukset kattavat mm. lihas- ja nivelkivut, kuumeen, päänsäryn, kuukautiskivut, hammassäryn, reumasäryn ja flunssan oireet.

Lapset, äidit ja raskaus

Tutkittuja ja turvallisisia valmisteita ja tuotteita lapsille ja odottaville, tai vasta perheenlisäystä suunnitteleville äideille.

 

 

Liikunta ja urheilu

Tukea pieniin tai vähän isompiinkin urheilu- ja liikuntavammoihin.

Pakkausmateriaalit

Pulloja niin muovista kuin lasistakin - pipetillä tai tavallisella korkilla! Erikokoisia tölkkejä, purkkeja sekä mittalaseja. Lisäksi gelatiinikapseleita esimerkiksi eläinlääkkeiden annostelun helpottamiseksi.

Peräpukamien hoito

Peräpukamat ovat laajentuneita peräaukon laskimoita. Tavallisimpia syitä pukamiin ovat ummetus, istuminen pitkään paikallaan, ylipaino ja raskaus. Peräpukamiin liittyvät vaivat ovat yleisiä ja yleensä itsestään paranevia, mutta uusiutuvat usein. Oireiden lievittämiseen voi käyttää ilman reseptiä saatavia viilentäviä, puuduttavia ja/tai kortisonia sisältäviä valmisteita.

Pintojen desinfiointi

Pinnat puhtaaksi desinfiointiliuoksilla, -suihkeilla ja pyyhkeillä!

Ravitsemus ja painonhallinta

Olitpa pudottamassa painoasi tai painosi putoaa vaikket haluaisikaan, molempiin tapauksiin apu löytyy meiltä.

Ruoanvalmistus ja kodinhoito

Apteekkituotteita, jotka ovat hyödyksi kodinhoidossa.

Silmät, korvat ja nenä

Apua kuiviin silmiin, tukkoiseen nenään ja korvavaikun poistoon.

 

Suu ja hampaat

Haluaisitko raikkaamman hengityksen, harjata hampaat hellävaraisella hammastahnalla, lievittää aftojen tai kuivan suun aiheuttamia oireita tai valkaista hampaitasi? Meiltä löytyy apu! Valikoimassamme on myös hammasproteesin kiinnitykseen ja desinfiointiin tarvittavia tuotteita, hammasharjoja sekä hammasvälien puhdistamiseen sopivia tuotteita.

Sydän ja verenkierto

Veren hyytymiseen vaikuttavaa pieniannoksista asetyylisalisyylihappoa käytetään aina lääkärin ohjeen mukaan.

Testit, laitteet ja apuvälineet

Epäiletkö keliakiaa? Tai onko sinulla virtsatietulehduksen oireita? Meiltä löydät luotettavat testit mm. niiden toteamiseen. Valikoimassamme myös runsaasti arkea helpottavia apuvälineitä.

 

Uni ja mieli

Jos sinulla on nukahtamisvaikeuksia tai heräilet öisin, voisit kokeilla lievästi rauhoittavia rohdosvalmisteita tai melatoniinivalmisteita.

Vaihdevuosioireet

Vaihdevuosioireet liittyvät munasarjojen estrogeenituotannon vähenemiseen. Oireet voivat alkaa jo ennen kuukautisvuotojen loppumista, mutta vaikeimmillaan ne yleensä ovat vuoden sisällä menopaussista. Oireisiin on olemassa itsehoitotuotteita.

 

Vatsan hyvinvointi

Ummetuksesta, närästyksestä, ripulista, ruuansulatusongelmista, turvotuksesta tai muista vatsan ongelmista ei kannata kärsiä. Moneen vaivaan löytyy apu lääkkeestä tai muusta tuotteesta, kuten probiooteista tai kuituvalmisteista.

Vitamiinit, kivennäisaineet ja lisäravinteet

Vitamiinit ovat kemiallisia yhdisteitä, kivennäisaineet taas maaperästä lähtöisin olevia alkuaineita. Molemmat ovat kehon toiminnan ja tasapainon sekä kokonaisvaltaisen terveyden kannalta tärkeitä. Sekä vitamiineja että kivennäisaineita on saatava ravinnosta tai ravintolisänä, sillä elimistö ei kykene niitä itse muodostamaan.

Vege

Valikoimassamme on paljon tuotteita, jotka eivät sisällä elänperäisiä ainesosia. Tälle sivulle on koottu vegaaneille sopivat särky- ja allergialääkkeet, perusvoiteet sekä ravintolisiä, joista saa ruokavaliosta puuttuvat vitamiinit ja kivennäisaineet.